Strony: 1
Heja, elo, witam...
Mam oto SciPhone i9+++ od 1 tygodnia, normalnie podłączałem go do komputera za pomocą kabla usb i zawsze wyskakiwało mi okienko
czy Masowe urządzenie... czy kamera i coś tam jeszcze. Od dwóch dni gdy podłączam go - te okienko mi się nie pokazuje...
Próbowałem resetować i to i to... nic to nie dało
Proszę o Szybką odpowiedź czy to coś z softem się zepsuło, czy to wina sprzętu....ehhhh
Pierwsza rzecz jaka przychodzi mi na myśl to problem z kablem ewentualnie brak styku po podłączeniu wtyczek w porcie USB lub w telefonie
Ostatnio edytowany przez Iwonix (2010-01-12 21:29:05)
Komputer wykrywa telefon lub jakieś urządzenie jak podłączasz telefon tylko że te opcje w telefonie nie wyskakują czy komputer nic nie wykrywa? Jeżeli komputer wogóle nic nie widzi to chyba będzie problem z kablem USB.
telchina.pl SciPhone STAR NOKLA DaPeng
-Ciekawe informacje! -Wiele tapet!
-Miła atmosfera! -Info o nowościach
-Fachowa pomoc!
kłopot z kablem? no chyba tak... komputer też nic nie wykrywa ehh ale to napewno wina kabelka bo porty USB w moim pc'cie są ok
Ostatnio edytowany przez Krzysiek5 (2010-01-13 18:08:59)
podłącz tym kablem ładowarkę do sieci i będziesz wiedział czy ładuje. Jeżeli na telefonie widać ładowanie baterii to wniosek z tego, że kabel nie powinien być uszkodzony. Jeżeli nie widać ładowania to na 100% wina leży po stronie kabla.
Ostatnio edytowany przez Iwonix (2010-01-13 18:17:10)
To raczej nie jest wina kabla ani komptera.
Ja mam sciPhona i9+++ i mam ten sam problem
komputer ładuje telefon ale nic poza tym.
Widocznie ten typ tak ma...
Do komunikacji z komputerem posługuję się czytnikiem kart pamięci.
Jeśli to nie wina kabla to a SciPhona, to zróbcie reset fonów(ustawienia faryczne)
Setting -> Defaul Setting(na samym dole) -> Hasło 1122
HA!! pisze to 11 raz
Pełno poradników do chińskich telefonów
Za niedługo pełny od aplikacji itp. dział Download.
zdworzak napisał:
To raczej nie jest wina kabla ani komptera.
Ja mam sciPhona i9+++ i mam ten sam problem
komputer ładuje telefon ale nic poza tym.
Widocznie ten typ tak ma...
Do komunikacji z komputerem posługuję się czytnikiem kart pamięci.
`````````````````````````````````````````````````````````````````````````'
To nie jest wina i9+++ , tylko Twojego czytnika kart , ponieważ daje on zbyt małe natężenie, nie będę tu wchodził w szczegóły, ale jeśli podłączysz choćby banalny odkurzacz USB do czytnika, to tylko... u mnie lampeczka się zapala i to wszystko. Uwaga ja podłączam tel nawet przez 10metrowy kabel USB i wszystko działa jak należy. Spróbuj zrobić tak, do czystego portu USB podłącz wyłączony na amen telefon i poczekaj aż komp go wykryje np. zainstalowaną kartę pamięci. Jeśli to nie pomoże, to nie odłączaj telefonu tylko reset kompa.... i powinien komp go wykryć jako dysk przenośny (pojawi się na kilka sekund nowa linia komend).
Możesz też spróbować - będziesz wiedział , czy to wina tela czy nie - podłączyć go do telewizora , albo do PS2, radio samochodowe itp. czy czegokolwiek innego, wszystko to wykrywa i w pełni jest kompatybilne z tym telefonem. Po za tym wywal wszystkie urządzenia podłączone do kompa na porty usb. A jak odłączasz tela, może karta mem. Ci padła, format jej może naprawić sprawę, chociaż powinien wykryć przecież pamięć podręczną telefonu te 1 i 7 mega.
Nowy użytkownik
PhoneMaster edit:
NAPISAŁEŚ JUŻ W INNYM WĄTKU SWÓJ PROBLEM I TO WYSTARCZY! NIE MUSISZ KILKA RAZY POWTARZAĆ SIĘ W KILKU DZIAŁACH!
Ostatnio edytowany przez PhoneMaster (2010-12-30 23:04:18)
Strony: 1