Witam! Mam problem z Gadu-Gadu w SE W200i. Telefon był w Erze ale sim-lock został zdjęty. I więc tak... gdy odpalam GG to łączy się do 8% i wyskakuje mi komunikat "Wybierz operatora" i tam jest tylko "Automatycznie" i "WAP Plus" nie wiem dlaczego jest te WAP Plus jak ja mam w orange (w plusie też mam ale mam w MIXPlusie więc za drogo to wychodzi więc z GG na Plusie nie korzystam) Pobrałem z orange.pl ustawienia i WAP i internet ponieważ wcześniej miałem nawalone tych kont danych i profili jeszcze z ERY to je pokasowałem, i nie wiem co zrobić. Obojętnie czy wybieram Automatycznie czy WAP Plus i tak i tak wybiera WAP Plus. GG jest OK bo działa na C702 (Nie mogę na C702 z GG korzystać bo na środku jest szybka pęknięta [ekran działa], i to przeszkadza w użytkowaniu GG). Proszę o szybką pomoc.
Pozdrawiam
Ostatnio edytowany przez MasterWWL (2010-07-22 10:24:26)
A pobierając profile konfiguracyjne wybrałeś internet czy wap.
Jeszcze jedno czy w ustawieniach łączności-> komunikacja danych -> usługi preferowane masz ustawione gsm i gprs?
Tak mam wszystkie parametry ustawione na Orange. Aktualnie WAP Orange GPRS ale próbowałem obu sposobów i INTERNET GPRS. Ale nie działa i tylko wywala komunikat że mam wybrać operatora. Nie wiem jak sobie z tym poradzić na innych telach było wszystko OK nawet na Xperi. Tylko ten nieszczęsny W200i ma jakieś problemy
EDIT: A na Xperii GG nie mogę używać bo ma sim-locka w PLUSIE a moim zdaniem PLUS to złodziej
Na iPhone'ie też nie mogę bo ma sim-locka w Erze
tylko co W200i nie ma simlocka i C702.
Ostatnio edytowany przez MasterWWL (2010-07-29 17:19:46)
A czy pole nad zasięgiem jest niebieskie??
Ps. jeżeli zmieniałeś usługi preferowane to musisz wyłączyć i włączyć telefon aby zarejestrował się do gprs.
Jak się łączy z netem to jest tylko znak neta czyli kula ziemska. W SE jest inaczej albo komunikacja danych i tam są konta do wyboru albo Ustawienia internetowe albo opcje transmisji strumienia lub ustawienia java (do neta) we wszystkich opcjach oprócz komunikacji danych są do wyboru profile.
PS: Pierwszy raz się z tym spotkałem (A miałem i mam już wiele teli)
Ja wiem jak wyglądają ustawienia w sony ericssonach a przynajmniej w W200 (siostra ma)
ustawienia -> łączność -> komunikacja danych -> usługa preferowana (piszę z głowy więc może być źle) pytałem czy masz tam ustawiony gsm i gprs jeżeli nie to ustaw i wyłącz i włącz telefon.
Ok. To troche później bo środki na koncie orange mi się już kończą pozostało 0.50PLN Jak doładuję to powrócimy do tego problemu
MasterWWL napisał:
Witam! Mam problem z Gadu-Gadu w SE W200i. Telefon był w Erze ale sim-lock został zdjęty.
odp.
Zdjęcie samego sim-lock tylko powoduje że możesz używać innych kart sim operatorów, w niekturych modelach zostaje w soft jakiś kod który blokuje net lub łaczy tylko do poprzedniego jak była ustawiona konfiguracja i miałem taki problem z simensem kiedyś i lipa.
Jak sim był zdejmowany prywatnie to może być ten problem kodu w soft, aczkolwiek kilka modeli telefonów ma problem po zdjęciu sim, i albo zrywa połaczenia na nowej karcie lub net się nie chce łaczyć.
Pozdrawiam...LUKA2000
Simlock był Erze. Ale jak chce odpalić GG z Orange to wyświetla wybierz operatora i tam jest tylko WAP PLUS