Proszę o poradę dot. zasilania przedmiotowego telefonu. Posiadam akumulator Li-on 1100 mAh. Dwukrotnie w ciągu dnia muszę go ładować. Poprzednio używałam Sagema, który ładowałam raz na tydzień. Wiadomo chociażby z uwagi na duży wyświetlacz, że jest to urządzenie prądożercze ale bez przesady. Wychodząc z domu biorę ze sobą stary telefon i przekładam kartę sim gdy braknie prądu Śmiechu warte. Proszę o jakieś informacje, odnośniki dot kupna mocniejszych akumulatorów co najmniej 2000 mAh oraz ładowarki samochodowej. Jak Wy rozwiązujecie ten problem??
Ostatnio edytowany przez Iwona (2009-10-28 13:03:31)
VIP
witam
ja mam sciphone i9+++, mam tam baterie 1000mAh i na dzien wystarcza a slucham muzyke na sluchawkach dosyc czesto... ale jak juz ogladam filmiki czy slucham na glosniczku muzyke to naprawde w polowie dnia padnie hehe... z dzwonieniem i pisaniem esow raczej problemu nie ma bo jeszcze po tym nigdy przedwczesnie bateria mi nie padla a co do baterii to najwieksza jaka widzialem do sciphone to 1800mAh ale to rzadkosc... czesciej spotkac na allegro mozna o pojemnosci 1500, i pamietaj przy zakupie popros o jej wymiary
niech sprzedawca poda i porownaj z wymiarami swojej bateri dokladnie czy sie zgadza bo ja kupilem nowa i sie okazalo ze za duza jest
pozdrawiam
zgadza się, z tego co się już zorientowałam to różnica na szerokości baterii pomiędzy modelami i9+++ a i9 3G jest prawie 5 mm. Na allegro niektórzy sprzedawcy oferują baterie do wszystkich modeli twierdząc, że się nadają. Chyba to jest celowe wprowadzanie w błąd bo nikt nie będzie zwracał towaru wartości dwudziestu kilku złotych z uwagi na koszty przesyłki.
Witam....
U mnie w I9+++ bateria (1100mAh) "na czuwaniu" trzyma zledwie max 30 godz!! , a ładuje 2godz... słowem kicha, A czy ktoś wie jach ściemnić LCD ( zawsze zaoszczędziło by się troszkę prądu ) i po ciemku daje też po oczach, a w menu : Ustawienia->Misc.Settings->Podświetlany LCD.... nie ma reakcji czy jest na min.. czy max...
Yarid też próbowałem znaleźć takie coś, bo jednak jak pisałem smsa o 23.00 to brata obudziłem (). A co do baterii ...
http://allegro.pl/show_user_auctions.ph … nge_view=1
Ten koleś trochę ma rzeczy do Iphonów i SciPhonów, więc od niego bym zaczął na twoim miejscu.