Zacznę od błędów.
Znowu się powtarzają, a nikt inny chyba nie miał takich problemów.
Zacząłem testować gierki na komę, które będą chodzić.
Uzbierało się już kilkanaście gier (+ Opera) i trzeba przesuwać menu.
I prawie zawsze jak przesuwam menu w dół to Java się zawiesza, wyskakuje na tapetę i pisze, że Java została zatrzymana, czy coś takiego.
Nie wiem o co biega.
Może to przez tę Operę, bo z nią też mam ostatnio więcej problemów.
Po zainstalowaniu, ustawieniu funkcji i zapisaniu zakładek ona przy następnym uruchomieniu się sypie.
Opera się prawie że restartuje, czyli ustawienia są jak po instalacji, tylko zakładki są zapisane.
No i jeszcze przy każdym włączeniu pokazuje się ta instrukcja/ regulamin do akceptacji.
I jeszcze kolejny problem z Operą.
Dopiero 2 raz zdarzył mi się ten problem, ale jest trochę irytujący.
Gdy oglądałem stronki na necie przez Operę, to pamięć na karcie się zapełniała nie wiadomo w jakim folderze.
Mi za pierwszym razem zajęło całą kartę, prawie 2 gb. !?wtf!?
------------------
Jeśli wiecie jak pomóc piszcie.
------------------
Moje sposoby na obejście tych problemów (nie naprawę).
Z tym menu w Java, to jak zacznę jechać stronę od dołu klawiszem od głośności to nie wywala.
Na restart w Opera nie mam sposobu. ;-C
Na ten duży pliczek to znalazłem sposób, tylko go usunięcie.
Jak go usunąć jak nie wiadomo gdzie jest.
Za pierwszym razem zrobiłem format karty pamięci, ale później wgrywanie potrzebnych plików i instalowanie innych programów jest czasochłonne.
Więc pogrzebałem i znalazłem niewidzialny folder na karcie pamięci.
W nim są zapisane dane z Java, czyli programy, gry.
Jak znaleźć plik napiszę w "Jak to zrobiłem".
Bardzo ciekawe uwagi K3. Dodam więc jedną radę. Jak Opera zaczyna głupieć w ten sposób, że zamiast się otwierać to za każdym razem się instaluje, nie ma innej rady tylko jej usunięcie i ponowna instalacja. Ja mam zainstalowaną wersję 3.1 w której mam zapisaną zakładkę do strony z innymi wersjami. Adres strony umieściłem w LINKOWNI. Na codzień używam wersji 4.2pl ale jak zaczynają się problemy to ją kasuję, otwieram v3.1, pobieram na nowo 4.2, synchronizuję żeby odzyskać zapisane zakładki i na jakiś czas jest spokój