Strony: 1
Tak na szybko, bo widze że jest z tym czasami problem...
1. Jeśli mamy już wybrane zdjęcie na dysku, wchodzimy na strone www.imagshack.us
2. Klikamy w pole wprowadzania
3. Wybieramy obrazek w oknie dialogowym i klikamy OTWÓRZ
4. Zaznaczamy opcję Resize (1.) z listy wybieramy 640x480 (2.) i klikamy przucisk UPLOAD (3.)
5. Czekamy aż wszystko się załaduje. Jeśli chodzi o czas to różnie bywa, wszystko zależy od wielkości zdjęcia i łącza którym się posługujemy.
6. Po załadowaniu przenosi nas na następną stronę i tam kopiujemy link do zdjęcia.
7. Na stronie forum -odpowiedź klikamy funkcję OBRAZ i wybieramy BRAK TEKSTU WOKÓŁ OBRAZKA.
W polu odpowiedzi pojawia się kod [img][/img], i wklejamy skopiowany link do zdjęcia między kwadratowe nawiasy, czyli [img]skopiowany_link[/img]
I wszystko.
To chyba najlepszy sposób. Na początku może wyglądać na skomplikowany, ale po kilku próbach daje się ogarnąć.
Plusy są takie że obciążamy serwer ImageShack a forum bangla bez problemu.
Mam nadzieje że administrator nie wkurzy się że się żądze, ale wiem że na wielu forach jest ten sam problem...
Własnie o to chodzi żeby na forum znalazły się takie porady Masz plusa za inicjatywę. Może warto też dodać, że w podobny sposób można wstawić zdjęcie zamieszczone na innej stronie internetowej. Kopiujemy adres URL zdjęcia i wklejamy pomiędzy nawiasy kwadratowe kodu tak jak to kolega Kejter opisał.
Uzi napisał:
Własnie o to chodzi żeby na forum znalazły się takie porady
Masz plusa za inicjatywę. Może warto też dodać, że w podobny sposób można wstawić zdjęcie zamieszczone na innej stronie internetowej. Kopiujemy adres URL zdjęcia i wklejamy pomiędzy nawiasy kwadratowe kodu tak jak to kolega Kejter opisał.
tu racja, z tym że na różych stronacz są różnej wielkoście zdjęcia...
a po przepuszczeniu przez ImageShack i poprawieniu wielkości na 640x480 zapewni jednolitą wielkość zdjęć i w miarę płynne działanie forum,
co uważam za ważne, ponieważ otwieranie takich obrazków na fonie nie zawsze jest łatwe...
i dziękuję za plusa
Ostatnio edytowany przez Kejter (2009-07-23 08:22:21)
Ale jest jeszcze jeden sposob na wklejanie zdjec o duzych rozdzielczosciach ale na forum sa wyswietlane pomniejszone (ja kozystam z tej metody)
Jezeli kozystamy z imageshack to zaznaczamy zdjecie/a w galerii i klikamy"Get code for Forums"
Pokaze sie okno z linkami napisanymi na dwa sposoby wybieramy te na gorze, wklejamy je na forum i gotowe wynik jest taki:
Ale dobrze ze wspomniales o tym bo nie wszyscy musza od razu wiedziec jak wkleic zdjecie Plus odemnie.
michal76 napisał:
Jezeli kozystamy z imageshack to zaznaczamy zdjecie/a w galerii i klikamy"Get code for Forums"
Pokaze sie okno z linkami napisanymi na dwa sposoby wybieramy te na gorze, wklejamy je na forum i gotowe
też metoda, tak naprawdę wysyłając plik na imageshack tworzy się kilka wersji,
i np tak jak Ty mówisz, oprócz tego na avatar i kilka innych opcji,
chodziło mi tylko a najprostszą skuteczną metodę...
cieszę się że zawiązała się taka dyskusja, bałem się że reakcję będą inne...
Relacje na tym forum muszą być wzorcowe i nie ma innej opcji Zmieniam Ci Kejter kolorek na wściekły fiolecik, a jeżeli jesteś zainteresowany dalsza zabawą tutaj to dostaniesz taki twarzowy niebieski jak ma Michał i pełne uprawnienia.
dziekuje za wyróżnienie ale jest jeszcze za wcześnie na takie nominacje, osobiście uważam że jeszcze nie zasłużyłem...
Pozwól że o tym to już ja będę decydował Na fiolecik zasłużyłeś skoro go masz. Na niebieski musisz się sam zdecydować bo tego na silę nikomu nie wepcham
Wystarczy jedno słowo.
Uzi napisał:
Pozwól że o tym to już ja będę decydował
wiem, wiem, spoko
Na niebieski musisz się sam zdecydować bo tego na silę nikomu nie wepcham
Wystarczy jedno słowo.
pomyślimy po urlopie, bo teraz jade w pieniny i nie zawsze będę miał dostęp do internetu, jedynie przez sciPhona...
OK. Ja też chyba więcej z telefonu jak z komputera wchodzę na forum. Tak się składa że w pracy mam na to najwięcej czasu
No tak, tu Ewa tez byla No ale tym razem nawet na temat, tak ze moje gratulacje
No ja też tu znalazłam świetną pomoc co do wklejania zdjęć super, że ten wątek jest poniewaz dużo mnie nauczył i juz umiem wklejac fotki hehe
wspaniały pomysł
Dalem Ci tez przyklad w Twoim watku o ciekawych miejscach. To jest z wykorzystaniem naszej galerii.
Odtwarzanie filmów w postach:
BBcode używasz w zależności od tego skąd film pochodzi:
VideoGoogle:
[googlevideo](adres filmu)[/googlevideo]
YouTube:
[youtube](adres filmu)[/youtube]
Mam nadzieję że się przyda
Strony: 1