Strony: 1
Ostatnio kupilem sobie słuchawki mało znanej firmy (przynajmniej jak dla mnie) Koss. Pełna nazwa słuchawek to Koss spark plug. Pod wzgledem budowy słuchawki sa dość nie typowe. Ale jeśli chodzi o dzwiek to są bardzo dobre. Ich pasmo przenoszenia to 10-20000Hz. Słuchawki kupiłem niedawno ale odrazu poczułem różnice kiedy przesiadłem sie ze standardowych philips-ów. Słuchawki dokładnie odwzorowują każdy bas. Moim zdaniem są to jedne z leprzych słuchawek jeśli chodzi o tą cenę (ok. 40zł.)
Pasmo przenoszenia: 10-20000 Hz
Impedancja: 16 ohms
Czułość: 112dB SPL/1mW
Wtyczka: 3.5 mm
Dobry przykład na to, że często płaci się więcej za logo znanej firmy niż za sam towar
Witaj Rurecznik. Ciekawy masz nick Swoja droga to fajnie tu goscic kogos kto nie przychdzi tylko z problemem a potem znika
Sluchawki sam musze jakies kupic wiec jak tak je chwalicie to poszukam tej firmy.
VIP
witam
http://allegro.pl/item756436418_koss_sp … doz_g.html
sa za 42 zl chyba je zakupie
i zobacze bo tak chwalicie...
pozdrawiam
Cena na allegro jest niska w porównaniu z cena np. w media markt (100 zł a przynajmniej taka jest w Rzeszowie).
Moje słuchawki działają bez problemu jeszcze dzisiaj. Pierwsza rzeczą jaką mi się w oczy to to że kabel jest dosyć cienki ale do tej pory nie miałem z nim problemów.
Przede wszystkim trzeba nauczyć się je wkładać do uszu.
VIP
czytalem recenzje o tych sluchawkach... zauwazylem jedna tendencje...a chodzi o to ze duzo ludzi uwaza ze sluchawki maja nad wyraz rzucajace sie w ucho tony niskie...... czytalem porownania i radza dolozyc 20 zl i kupic creative ep630... i to wlasnie je planuje kupic i przetestowac
napisze recenzje jak juz je przetestuje
pozdro
Czekam na recenzje.
Jeżeli chodzi o niskie tony to zauważyłem tylko że przy włączeniu korekty dźwięku (podbicie basu) w moim starym odtwarzaczu na telefonie bas robi się trochę zbyt agresywny ale bez eq. nie mam tego problemu.
Ps. Mógłbyś podać jakiś link do porównania z którego kożystałeś.
Strony: 1