Witaj Tarcza
prawdopodobnie jest problem z profilem internetowym (musisz poszukac konfiguracji w internecie). W jakiej sieci masz telefon?
Witaj Tarcza. Troszkę jest jeszcze niejasności. GPRS zaznaczyłeś jako aktywny profil w ogólnych ustawieniach czy w ustawieniach JAVA?. Nie wiem jak to wygląda w tym modelu Samsunga, ale np w serii E parametry ustawień trzeba sobie recznie wpisać dla gier i aplikacji.
Spora roznica. Pogrzeb w ustawieniach java tak zeby aplikacje mialy wskazany gprs jako punkt dostepu.
Zapomnialem spytac wczesniej czy masz aktywna usluge GPRS/MMS u operatora (sprawdz kodem *101#) jesli nie to aktywuj ja kodem *101*11*02#.
A jesli chodzi o profil to w niektorych telefonach (np. sony ericsson) osobno wybierasz profil dla przegladarki a osobno dla aplikacji java, poprostu poszukaj w telefonie czy nie ma czegos takiego jak ustawienia java i czy tam nie wybiera sie punktu dostepowego.
Poszperalem w instrukcji obslugi i znalazlem to o co mi chodzilo. Wejdz do aplikacji java kliknij opcje i tam poszukaj ustawienia sieci w ustawieniach sieci wybiez profil internet GPRS(czy jak ci tam go plus nazwal)
PS. Nie wiem czy to tyczy sie wszystkich aplikacji czy tylko zaznaczonej.
Zwykle dotyczy to wszysfkich aplikacj jezeli chodzi o samsungi. Jeszcze jedna sprawa-proxy ustaw jako wylaczone.
Witaj mrozo
Aktywowales usluge gprs/mms jezeli tak to czy od czasu aktywacji wylaczales i wlaczales telefon??
Masz mobilne gg czy ggplus?
I z kad masz aplikacje? (czy pobierales na komputer a pozniej na telefon czy tez pobrales od razu na telefon)
witam.
prosze o szybka odpowiedz.
gdy zainstalowalam gg na telefon dialalo mi jeden dzienn potem zacelo sie przy 8%.
probowalam tamte sposoby,nic n dalo.
mam samsunga j700 w orange.co robic?
Skoro działało jeden dzień to raczej konfiguracja jest poprawna.
Jeżeli jeszcze nie próbowałaś to wyłącz i włącz telefon niektóre telefony jakby gubią czasami zasięg GPRS i muszą się ponownie zarejestrować. (znajomy miał tak z SE K800i czasami wywalało go z GPRS)
Nowy użytkownik
Witam Wszystkich ;D
Mam Taki Problem Z MGG Nie Może Ono Się Połączyć z Netem Pisze
Tylko Łączenie 8% Nast. Pojawia Się Pytanie Wysłać Dane (Socket)x3
a Gdy Już To Pytanie Zniknie To Wyskakuje Komunikat ,,Błąd Połączenia
z Internetem Gadu-Gadu Zostanie Zamknięte"
Mam Telefon z Ery.
Pomóżcie Plx:)
Pozdrowienia:*