Witam. Mam problem z GG w Orange. Ściągnąłem i zainstalowałem ale po włączeniu pojawia się komunikat o treści:"Aby się połączyć użyj połączenia Internet". Czy może ktoś mi pomóc?
A czy telefon byl konfigurowany? Jezeli nie to zacznij od wyslania konfiguracji na internet (lub intrenet gprs) ze strony ustaw.orange.pl
Ale czy po wyswietleniu tego komunikatu gg samo sie zamyka czy ty je wylaczasz. bo rownie dobrze ten komunikat moze miec tylko forme informacyjna
Musisz wybrać profil "internet" dla tej aplikacji. Aby wybrać ten profil wejdź w Gry i więcej, zaznacz GG i kliknij Opcje, Zaawansowane i Połączenia (tak przynajmniej jest w L760).
Znalazłem też coś takiego "aplikacje>zaznaczamy GG> opcje>punkt dostepu i wybieramy profil internetowy"
GG powinno działać bez problemów przez WiFi jeżeli nie działa to raczej oznacza problem z aplikacją.
no to zainstaluj mgg i po problemie
Ja korzystam z Mobilnego GG na N93 i to nie ma znaczenia czy używam pakietu czy WiFi. Tylko w przypadku MGG na pewno będziesz potrzebować pakietu.
Mobilne GG też próbowałem. Wszystko jest OK tylko jak się pokazuje informacja o wyborze sieci to czego bym nie nacisnął to i tak nie chce się połączyć. Może telefon po prostu nie obsługuje żadnej wersji GG?