GSM dla wszystkich

Forum dla szeroko pojetej rzeszy milosnikow i uzytkownikow telefonow komorkowych. Mile widziani wszyscy - od kompletnych laikow po specjalistow w tej dziedzinie.

#1 2011-01-29 22:49:24

 michal76

Administrator

Skąd: Przeworsk
Zarejestrowany: 2009-02-06
Posty: 1411
Punktów :   28 
Model telefonu/ów: Nokia 5700, SPV M5000, i9+++
Operator: Plus

Na czym klikasz? Czyli pochwal się swoim komputerem.

Więc piszemy tutaj o tym z jakiego sprzętu korzystamy do pisania na forum oraz rozrywki

Więc ja zacznę:
Acer Aspire 5535
Mój "flagowy" sprzęt. Nie jest to nie wiadomo jak wydajny sprzęt, ale jestem pierwszym właścicielem (od ok. 1,5 roku).
CPU: AMD Athlon 64 X2 QL-62 @ 2,0 GHz
RAM: 4GB DDR2 (2x2GB) @667 MHz
HDD: 500GB (zmieniany z 250GB)
GPU: ATI Radeon 3200 (zintegrowana)

Jak siedzę na uczelni korzystam z IBM T22 (ze względu na długi czas pracy na baterii)
Trochę porysowana matryca i wymieniona obudowa bo jak kupiłem konstrukcja trzymająca zawias była uszkodzona.
CPU: PIII 900MHz
RAM: 256 SDRAM @ 100MHz
HDD: 20GB (od IBM)
GPU: jakaś od intela
+ dwie baterie: jedna (główna) po regeneracji, druga (ultrabay) praktycznie nowa (pierwszy raz użyta przeze mnie)


http://www.uziwamp.pun.pl/_fora/uziwamp/gallery/27_1292086634.png
http://a.imageshack.us/img690/8586/podpisnaforum.jpg

Offline

#2 2011-01-29 23:19:56

 PhoneM

vAdmin Widmo

Skąd: Wołomin
Zarejestrowany: 2010-07-06
Posty: 335
Punktów :   
Model telefonu/ów: WT19i LWW
Operator: Plus
WWW

Re: Na czym klikasz? Czyli pochwal się swoim komputerem.

LG GM360 Bali xD a na serio to lapek Acer Extensa cośtam xD . Z tego co pamiętam to procek Intel Celeron, 1GB RAMu i pseudo-system Windows Vista Home Basic

a stary komp (tylko się nie śmiejcie xD )
Procek: AMD Sempron
RAM: 256MB
System: Win XP Home Edition


Bywam tu na prawdę rzadko. Raz na pół roku/rok. Jeżeli macie jakąś sprawę kierujcie się tutaj > Mój Twitter @patrykos_. Zapraszam również na patrykos.pl.

Offline

#3 2011-01-30 00:06:09

 ZiomekOO7

Super-moderator

Zarejestrowany: 2010-04-03
Posty: 254
Punktów :   

Re: Na czym klikasz? Czyli pochwal się swoim komputerem.

Ja tam nie mam się czym chwalić Starego kompa mam, że szok. Jedyne co w nim wymieniałem to kości ram i to jeszcze DDR ^^ Niedługo będę miał nowy. Tak mi się wydaje


[center]http://img140.imageshack.us/img140/3319/uziwampmod.png

Offline

#4 2011-01-30 10:52:28

 michal76

Administrator

Skąd: Przeworsk
Zarejestrowany: 2009-02-06
Posty: 1411
Punktów :   28 
Model telefonu/ów: Nokia 5700, SPV M5000, i9+++
Operator: Plus

Re: Na czym klikasz? Czyli pochwal się swoim komputerem.

PhM skąd masz Win XP HE bo ostatnio polowałem na coś takiego, ale nie mogłem znaleźć.


http://www.uziwamp.pun.pl/_fora/uziwamp/gallery/27_1292086634.png
http://a.imageshack.us/img690/8586/podpisnaforum.jpg

Offline

#5 2011-01-30 11:24:59

 PhoneM

vAdmin Widmo

Skąd: Wołomin
Zarejestrowany: 2010-07-06
Posty: 335
Punktów :   
Model telefonu/ów: WT19i LWW
Operator: Plus
WWW

Re: Na czym klikasz? Czyli pochwal się swoim komputerem.

Ze sklepu ale mnie ciut oszukali po ostatniej naprawie (uszkodzony zasilacz) bo sprzedali mi pod składaka, system pod DELLa (nie box) . A i nawet gorzej oszukali bo na nalepce jest Professional a na kompie mam HE Wybuliłem multum kasy (2 lata temu) na oryginałke a mnie mendy oszukały


Bywam tu na prawdę rzadko. Raz na pół roku/rok. Jeżeli macie jakąś sprawę kierujcie się tutaj > Mój Twitter @patrykos_. Zapraszam również na patrykos.pl.

Offline

#6 2011-01-30 14:38:29

 ZiomekOO7

Super-moderator

Zarejestrowany: 2010-04-03
Posty: 254
Punktów :   

Re: Na czym klikasz? Czyli pochwal się swoim komputerem.

A gdzie kupiłeś?


[center]http://img140.imageshack.us/img140/3319/uziwampmod.png

Offline

#7 2011-01-30 14:54:17

 PhoneM

vAdmin Widmo

Skąd: Wołomin
Zarejestrowany: 2010-07-06
Posty: 335
Punktów :   
Model telefonu/ów: WT19i LWW
Operator: Plus
WWW

Re: Na czym klikasz? Czyli pochwal się swoim komputerem.

Przy okazji naprawy w jakimś serwisie.


Bywam tu na prawdę rzadko. Raz na pół roku/rok. Jeżeli macie jakąś sprawę kierujcie się tutaj > Mój Twitter @patrykos_. Zapraszam również na patrykos.pl.

Offline

#8 2011-01-30 15:43:36

 kensemon

Użytkownik

19801453
Skąd: Malbork
Zarejestrowany: 2011-01-17
Posty: 6
Punktów :   

Re: Na czym klikasz? Czyli pochwal się swoim komputerem.

Ja mam lapka Dell
Windows Vista Home Basic, SP2, Pentium(R) Dual-Core T4200  @ 2.00GHz  2.00GHz, Ram: 4,00 GB,
32-bitowy, GPU: nie wiem jaka (zintegrowana), 1 dysk 218 GB, 2 dysk 14,6 GB
    Nie znam sie na kompach tak dobrze ale mój lapek działa dobrze tylko ta karta graficzna by mogła być lepsza .


''Dzisiaj jest pierwszym dniem reszty twojego życia.''
______________________________________________

Offline

#9 2011-01-31 11:13:06

 Uzi

Ojciec Założyciel

Zarejestrowany: 2008-11-17
Posty: 1105
Punktów :   30 
Model telefonu/ów: Nokia 6303c
Operator: Orange, Play

Re: Na czym klikasz? Czyli pochwal się swoim komputerem.

Fajny temat, wiec sie dolączę Mój główny komputer to własna konstrukcja o parametrach jak widać na załączonym screenie, zrobionym z programu Performance Test 7.0 (programik ten bardzo polecam z tego względu, że w bardzo czytelny sposób pokazuje co siedzi w testowanym komputerze, oraz można za jego pomocą wykonać dosyć dokładne testy poszczególnych podzespołów komputera pod względem ich sprawności i wydajności). Wracając do komputera to uzywam go z Windowsem XP Pro. Faktyczna pojemność dysku twardego to 1 TB. Program pokazuje 250 GB z tego względu, że jest utworzona partycja o tej wielkości. Z czasem w miarę potrzeby partycję powiększę, ewentualnie utworzę drugą http://lh5.ggpht.com/_OKhSo13l8jg/TUaEwo0Q1II/AAAAAAAAArc/C8I8Z2xt2YY/ScreenHunter_02%20Jan.%2031%2010.44.jpg


http://lh3.ggpht.com/_OKhSo13l8jg/TS7cbYv7KeI/AAAAAAAAAXI/YiKVw1mKgVk/llogostar.jpg
Poznaj gorący, wirtualny świat - nowe polskie forum o grze RLC
KLIKNIJ TUTAJ -> www.rlcforumpl.pun.pl

Offline

#10 2011-01-31 12:51:09

 michal76

Administrator

Skąd: Przeworsk
Zarejestrowany: 2009-02-06
Posty: 1411
Punktów :   28 
Model telefonu/ów: Nokia 5700, SPV M5000, i9+++
Operator: Plus

Re: Na czym klikasz? Czyli pochwal się swoim komputerem.

Może i pokazuje czytelnie, ale (przynajmniej na tym screenie) nie jest napisane np. jakiego typu jest ram i na jakim zegarze pracuje i to ja się muszę domyślać, że tam jest DDR3
A co do dysku to nie lepiej utworzyć kolejne partycje, zamiast jednej dużej? Jeżeli teraz utworzysz drugą partycje to nie wpłynie to na szybkość pracy systemu, a w razie formatu partycji c będziesz miał gdzie przechować dane

Zastanawiam się jeszcze czy masz 3 GB pamięci czy więcej tylko twój system może widzi max 3071MB?


http://www.uziwamp.pun.pl/_fora/uziwamp/gallery/27_1292086634.png
http://a.imageshack.us/img690/8586/podpisnaforum.jpg

Offline

#11 2011-01-31 14:44:55

 PhoneM

vAdmin Widmo

Skąd: Wołomin
Zarejestrowany: 2010-07-06
Posty: 335
Punktów :   
Model telefonu/ów: WT19i LWW
Operator: Plus
WWW

Re: Na czym klikasz? Czyli pochwal się swoim komputerem.

No właśnie ja popełniłem ten błąd że na lapku z vistą od początku była jedna partycja, a teraz mam zapchane większość dysku i niedługo wywalam viste i instaluje albo xp albo 7, ale niestety będzie format całego dysku


Bywam tu na prawdę rzadko. Raz na pół roku/rok. Jeżeli macie jakąś sprawę kierujcie się tutaj > Mój Twitter @patrykos_. Zapraszam również na patrykos.pl.

Offline

#12 2011-01-31 14:51:35

 michal76

Administrator

Skąd: Przeworsk
Zarejestrowany: 2009-02-06
Posty: 1411
Punktów :   28 
Model telefonu/ów: Nokia 5700, SPV M5000, i9+++
Operator: Plus

Re: Na czym klikasz? Czyli pochwal się swoim komputerem.

Dodatkową zaletą kilku partycji test możliwość zainstalowania wielu systemów na jednym komputerze. Ja sam mam teraz Win XP, Win 7 oraz ubuntu
Mam partycje ~100GB(XP), ~100GB(7), ~250GB +reszta na ubuntu


http://www.uziwamp.pun.pl/_fora/uziwamp/gallery/27_1292086634.png
http://a.imageshack.us/img690/8586/podpisnaforum.jpg

Offline

#13 2011-01-31 15:22:27

 Uzi

Ojciec Założyciel

Zarejestrowany: 2008-11-17
Posty: 1105
Punktów :   30 
Model telefonu/ów: Nokia 6303c
Operator: Orange, Play

Re: Na czym klikasz? Czyli pochwal się swoim komputerem.

http://lh6.ggpht.com/_OKhSo13l8jg/TUa8uAJLyPI/AAAAAAAAArs/vIEYrhBn6UU/s512/ScreenHunter_01%20Jan.%2031%2014.43.jpg Ok Michał, więc ze specjalna dedykacja dla ciebie, dalsza część opisywanego wcześniej programu Co prawda, też nie podaje typu pamięci, ale jest chociaż zegar i parę innych spraw. Muszę więc jednak dla bardziej dociekliwych polecić np program Bumin Test. Ten już odczytuje rodzaj zainstalowanej pamięci a do tego potrafi całkiem porządnie przemaglować komputer w poszukiwaniu ewentualnych błędów w działaniu poszczególnych podzespołów. Co do dysku i partycji to w 100% masz rację i taką opcje polecam każdemu. Ja mając na co dzień nieco inne możliwości, trochę też inaczej podchodzę do pewnych rzeczy.


http://lh3.ggpht.com/_OKhSo13l8jg/TS7cbYv7KeI/AAAAAAAAAXI/YiKVw1mKgVk/llogostar.jpg
Poznaj gorący, wirtualny świat - nowe polskie forum o grze RLC
KLIKNIJ TUTAJ -> www.rlcforumpl.pun.pl

Offline

#14 2011-02-01 16:52:52

 michal76

Administrator

Skąd: Przeworsk
Zarejestrowany: 2009-02-06
Posty: 1411
Punktów :   28 
Model telefonu/ów: Nokia 5700, SPV M5000, i9+++
Operator: Plus

Re: Na czym klikasz? Czyli pochwal się swoim komputerem.

No i teraz wiem że na takim zegarze działają tylko ddr3 , a tak przy okazji to przy takiej ilości ramu możesz wyłączyć pamięć wirtualną w systemie podobno system wtedy szybciej działa nie wiem bo u siebie dopiero niedawno wyłączyłem, ale nie robiłem żadnych profesjonalnych testów więc nie jestem pewien czy przyśpieszył (ale na pewno nie zwolnił )
Aha i tu widać że fizycznie masz 4GB ramu . Kliknij prawym na mój komputer i zrób screenshota bo chciałem coś sprawdzić.


http://www.uziwamp.pun.pl/_fora/uziwamp/gallery/27_1292086634.png
http://a.imageshack.us/img690/8586/podpisnaforum.jpg

Offline

#15 2011-06-15 18:48:12

Na czym klikasz? Czyli po

Gość

Re: Na czym klikasz? Czyli pochwal się swoim komputerem.

Windows 7 64bit
pamiec RAM;8GB
procesor: AMD-Phenom II X6 1055T Processor 2.80GHZ
Karta Graficzna:ATI Radeon HD 6000 Series
Stacja Dysków:Samsung BluRay
Karta Dzwiekowa:ASUS XONAR HDAV13 DELUX SNR 120dB HDMi
Głosniki:    LOGITECH Z-5500 THX 505W
Monitor: LG LCD 23" M2362D-PC 50000:1 HDMI

#16 2011-06-28 09:55:35

filips1998

Bywalec

Zarejestrowany: 2011-06-28
Posty: 11
Punktów :   

Re: Na czym klikasz? Czyli pochwal się swoim komputerem.

4 x 3.08 ghz 512 ram i mam zamiar dopkupić 2gb oraz 64 mb karta graficzna mam zamiar dokupić 512mb.

Offline

#17 2011-08-01 18:08:58

Korniszon

Gość

Re: Na czym klikasz? Czyli pochwal się swoim komputerem.

Procek: AMD Phenom 2 64 x4 3,20 ghz
Ram: 8GB DDR3
Karta graficzna: Nie wiem dokładnie jaka ale 4 gb i coś GeForce
Windows 7 64 bit

#18 2011-08-02 08:45:39

 michal76

Administrator

Skąd: Przeworsk
Zarejestrowany: 2009-02-06
Posty: 1411
Punktów :   28 
Model telefonu/ów: Nokia 5700, SPV M5000, i9+++
Operator: Plus

Re: Na czym klikasz? Czyli pochwal się swoim komputerem.

Korniszon napisał:

Karta graficzna: Nie wiem dokładnie jaka ale 4 gb i coś GeForce

A nie chodziło może o to że karta ma pamięć DDR4? Bo 4 GB ramu to trochę dużo... chociaż z drugie strony... Jeżeli policzysz z pamięcią alokowaną dynamicznie to wtedy jest to możliwe (nie pamiętam jak się ta technologia nazywała). A jak by na to nie patrzeć z ddr4 to długo w grafikach nie korzystali.


http://www.uziwamp.pun.pl/_fora/uziwamp/gallery/27_1292086634.png
http://a.imageshack.us/img690/8586/podpisnaforum.jpg

Offline

Stopka forum

RSS
Powered by PunBB
© Copyright 2002–2008 PunBB
Polityka cookies - Wersja Lo-Fi


Darmowe Forum | Ciekawe Fora | Darmowe Fora
Podanie na lidera SAPD szukałem posta a znalazłem warhammerowe złoto LN 2018: Litwa - Serbia 7.09.2018 busy Holandia kantor rzeszów czarny terier rosyjski oddam pies domowy rasy Szkolenia