Witam. Mam Samsunga D900i. Oprócz niego mały problem polegający na tym, że parę razy zaliczył glebę i po pewnym czasie nie podświetlał wyświetlacza. W słońcu czy przy lampie, niby było tam coś widać. Podświetlał klawiaturę numeryczną, ale wyświetlacza i przycisków na rozsuwanej części nie. Później już nic nie wyświetlał. Jak go naprawić? Co będzie potrzebne do naprawy? Jakich narzędzi użyć? I najważniejsze: gdzie można je kupić?.
Ostatnio edytowany przez darq (2010-09-19 20:39:04)
To pewnie pasek(taśma), który często się psuje w samsungach.
ALLEGRO KLIK
a jeżeli chodzi o narzędzia to śróbokręty gwiazdkowe mini.... a jak taśma nie poszła, to na allegro też są wyświetlacze...
WYŚWIETLACZE D900i Allegro.pl
W razie jakichkolwiek pytań/problemów pisz tutaj
Dziekuje Wam za pomoc. To byla tasma. Wymienilem w ubiegla srode i chodzi jak nowy. Jeszcze raz wielkie dzieki. Pozdrawiam.
Dodano: 2010-10-02 15:35:04
Mam jeszcze pytanie zwiazane z narzedziami. Gdzie mozna kupic narzedzia do naprawy sonyericssona, nokii i kilku innych marek? Chodzi mi glownie o takie jak torx i pare innych srubokretow do telefonow.
Edytował michal76
Powód: duble post
W sklepie elektronicznym lub w jakimś żelaźniaku powinni mieć jakieś śrubokręty. Ja swój zestaw kupiłem właśnie w elektroniku. Do telefonów najważniejsze są T6 i T5 inne rzadziej spotykane to małe krzyżaki lub ewentualnie trójkąty (ładowarki nokii). Ja swój zestaw kupiłem w elektroniku.
Ps. W lepszych elektronikach mają nawet dodatkowe narzędzia do rozbierania telefonów
Ja raz kupiłem zestaw śrubokrętów za 5zł i jeszcze tego samego dnia mi się popsuły