Siemka. Zakładam temat dla osób które potrzebuja pomocy z Sciphonem i68(+), i9, i9+++, i9 3G.
Zakładam temat żeby zaprzestać pisania osobnych tematów. Każdy post będzie rozważany.
Pełno poradników do chińskich telefonów
Za niedługo pełny od aplikacji itp. dział Download.
Witam.
Czy w Sciphone'nie można zmienić rozmiar zdjęcia? Oryginalnie mam 240x320. Jest to bardzo maluśkie na ekranie monitora. Można zwiększyć rozmiar zdjęcia w telefonie? Jeśli tak, jak to zrobić?
Trezba przeciągnaoć palcem z góry na doł, lub z lewego rogu do prawego. Ale oczywiście wtedy gdy przeglądasz zdjęcia
Ostatnio edytowany przez Skcior (2010-01-30 07:02:06)
Temat TYMCZASOWO przyklejam.
Jeśli sie przyjmie i pomoże w utrzymaniu porządku na forum to zostanie, jeśli nie to pójdzie w kosmos
Chodziło mi bardziej o to, że na monitorze komputera jest 240x320, a prawdopodobna maksymalna rozdzielczość to 640x480. Dlatego pytam jak zwiększyć rozdzielczość zdjęć robionych przez aparat, jeśli to możliwe.
Aaa. Więc wejdź w ustawienia aparatu -> Image Setting -> Image size i tu daj max czyli 640x480
Witam.
Mam pytanie, ale zostałem odesłany tutaj. Moim zdaniem w tym wątku będzie jeszcze większy bajzel na forum i skończy on szybko swój żywot. Chociażby ze względu na odpowiedzi na posty, co będzie bardzo utrudnione i nieczytelne, ale ok trzeba się stosować.
Zauważyłem, że mój telefon co jakiś czas się resetuje.
Tzn. leży na stole i zapala się menu główne, na wskaźniku zasięgu jest pusto _ _ _ _ i po chwili zasięg wskakuje i wyświetlacz gaśnie.
Dzieje się tak samoistnie co kilka godzin, niezależnie czy telefon leży, czy słucham muzyki itp.
W sumie mi to nie przeszkadza, ale jest to o tyle uciążliwe, że może się coś włączyć w kieszeni w czasie zapalonego ekranu.
Wie ktoś co to może być i jak można się tego pozbyć? o ile w ogóle można?
Chyba że to zainstalowanie niektóre aplikacje java powodują resetowanie się telefonu?, ale one w tym czasie nie były używane.
Skcior napisał:
Aaa. Więc wejdź w ustawienia aparatu -> Image Setting -> Image size i tu daj max czyli 640x480
Nie mam takiej opcji w telefonie, niestety w ustawieniach aparatu tego nie ma.
Mam taki problem od jakiegoś czasu gdy włączam radio w sciphonie to po jakichś 3 sekundach wyskakuje mi komunikat ze słuchawki są odłączone a po chwili znowu się włączają i tak w kółko. Dodam tez że gdy słucham mp3 to słuchawki działają poprawnie. Jak sądzicie czy to wina słuchawek czy telefonu. Proszę o odpowiedz i z góry dziękuje.
bucketuk - Wejdź Camera -> Prawy dolny róg taki znaczek -> I to są ustwienia aparatu. Jesli niema tego co napisałem, napisz jakie masz tam opcje.
Gracham - Antena w słuchawkach jest nieprzylutowana, bądź wogule zepsuta.
Ostatnio edytowany przez Skcior (2010-01-30 17:15:28)
Staly bywalec
no to teraz ja
1 na nalepce pod baterią pisze żę to jest model i9+++ a na bluetooth że i68 no to jaki to w końcu model?
2 jak konwertuje filmy do 3GP to telefon je odtwarza ale dzwięk jest nie równo z filmem albo napisy są opóźnione. co zrobić żeby tego nie było ?
3 jak mam zdjęcia to co mam zronić ze by na tapecie zajmowały cały ekran?
4 jak obracam odtwarzacz mp3 i wchodzędo listy utworów to pokazuje mi tylko 60 utworów a mam 250 i ka odtworzę jakiś kolejny utwór to pokazuje mi się normalny odtwarzacz i pisze cały czas ..nie można znaleść pliku ''
5 jak nagrywam film a potem go odtwarzam to się cały czas zacina
6 proszę o dokładny opis jak ustawić neta na tym fonie bo stawałem na głowie i nic tylko pisze ,,błędny adres IP ''
7 tydzień nie używałem drugiej baterii a jak odłączam od niej ładowarkę to mi się fon wyłącza i nie chce działać
8 czy da się kupić jakieś lepsze słuchawki. jak nie to chyva wymienięhłośniczkai
bucketuk napisał:
Witam.
Mam pytanie, ale zostałem odesłany tutaj. Moim zdaniem w tym wątku będzie jeszcze większy bajzel na forum i skończy on szybko swój żywot. Chociażby ze względu na odpowiedzi na posty, co będzie bardzo utrudnione i nieczytelne, ale ok trzeba się stosować.
Zauważyłem, że mój telefon co jakiś czas się resetuje.
Tzn. leży na stole i zapala się menu główne, na wskaźniku zasięgu jest pusto _ _ _ _ i po chwili zasięg wskakuje i wyświetlacz gaśnie.
Dzieje się tak samoistnie co kilka godzin, niezależnie czy telefon leży, czy słucham muzyki itp.
W sumie mi to nie przeszkadza, ale jest to o tyle uciążliwe, że może się coś włączyć w kieszeni w czasie zapalonego ekranu.
Wie ktoś co to może być i jak można się tego pozbyć? o ile w ogóle można?
Chyba że to zainstalowanie niektóre aplikacje java powodują resetowanie się telefonu?, ale one w tym czasie nie były używane.
Żebyś tak nie myslał tak jak myślisz ->ustaw ustawienia fabryczne. Setting -> Defaul setting -> hasło 1122
lorak997998999 -> 1. Nazwa BT o niczym nie świadczy
2.Skonwertuj do MP4 tak jak jjest napisane w dziale JAK TO ZROBIŁEM
3.Najlepiej przekonwertuj na 320x240 naprzykład w GIMP na kompie.
4.Najlepiej nie obracaj - > ta funkcja jest zwalona
5.Pokombinuj w ustawieniach Camery(Nagrywania)
6.W JAK TO ZROBIŁEM oraz FAQ wszystko jest.
7.Naładuj ją prze ładowarke(wiesz o co chodzi)
8.Możesz zrobić przejście na JACKA (w JAK TO ZROBIŁEM jest instrukcja) lub na allegro pojawiły się nowe. Poszukaj na forum w ShoutBoxie ktos pisał
Skcior napisał:
bucketuk - Wejdź Camera -> Prawy dolny róg taki znaczek -> I to są ustwienia aparatu. Jesli niema tego co napisałem, napisz jakie masz tam opcje.
Jak wchodzę w Camere to po prawej stronie na dole mam napisane 200M a po lewej stronie taki kwadrat i jak to nacisnę to otwierają się zdjęcia zrobione telefonem. Natomiast W Settings> Camera Settings mam Night mode, Banding 50 Hz/60 Hz, White Balance oraz Effect Settings, nic więcej nie ma.
bucketuk napisał:
Skcior napisał:
Jak wchodzę w Camere to po prawej stronie na dole mam napisane 200M a po lewej stronie taki kwadrat i jak to nacisnę to otwierają się zdjęcia zrobione telefonem. Natomiast W Settings> Camera Settings mam Night mode, Banding 50 Hz/60 Hz, White Balance oraz Effect Settings, nic więcej nie ma.
Jak jesteś w kamerze(możesz robić zdjęcia) to kliknij w setting(czuli ten znaczek prawy dolny róg) ->( niewchodź w Camera setting!!) Image Setting -> Image size -> zmieniasz na 640x480 i ok.
Ostatnio edytowany przez Skcior (2010-01-31 08:02:01)
Staly bywalec
ok dzięki
Skcior napisał:
bucketuk napisał:
Skcior napisał:
Jak jesteś w kamerze(możesz robić zdjęcia) to kliknij w setting(czuli ten znaczek prawy dolny róg) ->( niewchodź w Camera setting!!) Image Setting -> Image size -> zmieniasz na 640x480 i ok.
Żadnego znaczka w prawym dolnym rogu nie ma. Jest tylko po prawej stronie 200M napisane, po lewej kwadrat mały, przenosi do folderu ze zrobionymi zdjęciami. Więcej nic nie ma.
Więc masz innego softa. Niesty nic nie można zrobić .