Jasne Dzida ze pomożemy Napisz w jakiej sieci działa telefon i jak się zachowuje GG po włączeniu.
Siec Plus jak wywnioskowałam z postu Dzidy. Czyli taki problem jak ja miałam, z tymże ja dalam sobie spokój z gg plus i przeszłam na mobilne gg. Dzida jeśli chcesz mieć ggplus musisz wysłać sobie konfigurację WAP z tej strony KONFIGURACJA
Obawiam się że wysłanie konfiguracji ze strony plusa nie wiele da bo te ustawienia tycza się głównie przeglądarki web a nie jestem pewien czy dotyczą także punktu dostępu do aplikacji. Ale pobież te ustawienia może pomogą.
Jeżeli jednak nie pomogą to przejdz do ustawień-> konfiguracja -> preferowany punkt dostępu i sprawdź czy masz tam profil wap albo plus wap. Jeżeli nie masz to trzeba będzie go utworzyć.
Nie kombinuj Dzida tylko rob co moderzy pisza. Masz tu specow od Plusa a ja nie jestem w stanie pamietac wszystkiego co na gg pisalem. Zwykle mam pare osob dziennie z podobnymi sprawami
Problem rozwiazany dzida10 przeszedl na mobilne gg i po przekonfigurowaniu telefonu tak zeby kozystal z internet gprs wszystko dziala jak nalezy.
No i ok. Coś mi się wydaje że ten model telefonu nie trawi ggplus. Jak widzę Dzida woli jednak prywatną korespondencję
Gdzies na internecie znalazlem opinie ze nalezy telefon zaktualizowac ale ja osobiscie nie robilbym aktualizacji z tak blachej przyczyny (skoro dziala mobilne gg) a szczegulnie bez ups-a.
witam.
mam problem w nokią 5310 z gg plus. gdy prubuję wejsc w gg to po chwili ładowania pojawia się komunikat zeby upewnic się ze nie jest włączony profil internet. nie wiem co mam zrobic prosze o pomoc. kacper
Spróbuj wysłać konfigurację WAP GPRS ze strony plusa (http://plus.pl/indywidualna/Pomoc/KonfigurujTelefon/)