No to zaczynam pisać recenzje do modelu telefonu LG KP 500. Nie ukrywam, że pisze coś takiego po raz pierwszy więc mogą mi się zdarzyć błędy i pomyłki dlatego proszę o zwrócenie na to uwagi. To wtedy poprawie ewentualne błędy które nastąpiły.
Telefon LG Cookie to cienki i lekki model w obudowie ma ukryty rysik, który można użyć wraz z programem do zaawansowanego rozpoznawania pisma ręcznego, który pozwala użytkownikowi wpisywać notatki i wiadomości tekstowe, a w trybie fotograficznym także edytować zdjęcia. LG- KP500 wyposażony w funkcję wibracji reagującą na dotyk jest łatwy do obsługi dzięki kolorowym widgetom wyświetlanym na 3-calowym ekranie. Widgety obsługują najczęściej wykonywane funkcje, między innymi zegar analogowy, kalendarz, ramkę na zdjęcia, notatki, odtwarzacz MP3 oraz radio. Można umieścić je w dowolnym miejscu poprzez dotyk, przeciągnięcie i upuszczenie. Zaś po potrząśnięciu słuchawką wszystko wraca na swoje miejsce. LG Cookie jest wyposażony w interfejs użytkownika, który umożliwia dołączenie zdjęcia w funkcji szybkiego wybierania oraz przeglądanie zdjęć przyjaciół i wybranie osoby, z którą ma zostać nawiązane połączenie. LG Cookie zapewnia automatyczną synchronizację z programem Windows Media Player, co umożliwia szybkie kopiowanie utworów i łatwe zarządzanie plikami z muzyką. Pliki można sortować według artystów, gatunków, albumów lub ulubionych list odtwarzania. Oprócz obsługi funkcji multimedialnych telefon oferuje również gry wykorzystujące technologię wykrywania ruchu, która rozpoznaje ruchy ręki użytkownika. Gry wymagają podnoszenia, obracania i poruszania telefonem taka interaktywna rozrywka stanowi połączenie zręczności i intuicji użytkowników. Klawiatura ekranowa w układzie QWERTY jest widoczna, gdy telefon LG-KP500 znajduje sie w poziomie, a funkcja automatycznego obracania ekranu umożliwia obracanie obrazów i dokumentów tak, aby zawsze znajdowały się w odpowiednim układzie — bez względu na ustawienie aparatu.
GŁÓWNE FUNKCJE I PARAMETRY
GPRS
MMS
Java
Polifonia
Foto
OGÓLNE
System GSM850, GSM 900, GSM1800, GSM1900
Wysokość (mm) 106.5
Szerokość (mm) 55.4
Grubość (mm) 11.9
Waga (g) 87
Akumulator litowo-jonowy (LiIon)
Akumulator (mAh) 900
Czas czuwania wg producenta (h) 350
Czas rozmów wg producenta (min) 210
Wyświetlacz 256 tys. kolorów
Wyświetlacz (param.) 240 x 400, 3 cale, dotykowy
Wyświetlacz dodatkowy (param.)
Alarm wibracyjny
Dostępna pamięć (MB) 48
Złącze kart pamięci microSD
Karta pamięci w zestawie (MB)
DANE
Bluetooth
CSD
GPRS Class 10
EDGE Class 10
WAP xHTML
Aparat fotograficzny
Aparat fotograficzny (param.) 3,2 Mpix, wideo
Długie wiadomości
MMS
Klient e-mail
OPROGRAMOWANIE
Java 2.0
Kontakty w telefonie 1000
Profile
Kalendarz
Lista zadań
Notatnik
Zegarek
Budzik
Stoper
Minutnik
Polifonia
Polifonia (param.) 64 głosy, mp3, aac
FUNKCJE GŁOSOWE
Dyktafon
System głośnomówiący
Radio
Odtwarzacz mp3
DODATKOWE INFORMACJE
Opis Zwany także LG Cookie.· obsługa part pamięci do 8 GB · USB
Wymieniłam znaczy mam nadzieję że udało mi się wymienić wszystkie elementy, które posiada ten telefon a przynajmniej te najważniejsze. Telefon mi się bardzo podoba jest bardzo łatwy w obsłudze. Nie ukrywam też, że zdarza mu się zawieszać. Jak go kupiłam to kilka razy zdarzyło mu się to jak przesyłałam pliki mp3 na drugi telefon. Byłam załamana ale przeszło mu to J Teraz mu się zdarza, ale to nie jest często. Dzieje się tak gdy mam długo włączone gg. Ale znalazłam już na to rade.
Ostatnio edytowany przez Aniteczka (2009-12-03 21:45:01)
666
I oto mamy nowego fachwca , bardzo fachowa recenzja , zawsze zastanawiałem się nad zakupem , no i chyba będe szukać okazji by go kupić . Napewno będe się kontaktował z ANITECZKĄ o porade bo ma wiedze.
He he dzieki Oczywiscie zawsze służe pomocą
oczywiście w miarę swoich możliwości
pozdrawiam gorąco
666
Witan raz jeszcze telefon jest ok szkoda że niema WIFI oraz symbiana lub windowsa . Ale to moja opinia . POZDRAWIAM
Pewnie że telefon jest ok dla mnie najważniejsze że ma gadu gadu
bo to moje okno na świat
Brawo Anitka Bardzo fajny opis. Zawarlas w nim wszystko co jest istotne i co wazne dalas tez wlasna opinie.
VIP
witam
bardzo dobry opis aniteczka.... nie spomnialas takze o mozliwosciach modowania wyglady oprogramowania w nim... sa naprawde duze.....
co do moric6666ziemia... za te pieniadze nie mozna dostac wiele.... to logiczne.... a wgranie OS i tak nie byloby mozliwe biorac pod uwage to ze komorka ma procesor arm cos kolo 160 MHZ... wiec NO WAY DUDE.... do dynamicznych on nie nalezy....
ale telefonik fajny i cieszy xD hehe.... co do sluchawek... trzeba zainwestowac szczerze mowiac... nie sa najlepsze.
Reszta ok polecam za te pieniadze warto
pozdro
VIP
nom;p jest ok reszte dopowiedza chyba inni co beda to czytac
pozdro
666
czyta to bardzo wielu , bo to fachowy opis przydatny przy zakupie np... na święta. POZDRAWIAM
he he kto by chciał takiego złoma
hehe nie no nawet jest ok
ostatnio był cały zalany wodą
myslałam ze juz po nim
ale działa wszystko oprucz klawiatury
hehe zart