Witam !!!!
Właśnie dostałem telefonik dokładnie i9+++ i nie czyta mi karty
karte mam 1 gb z starej furki a ten jej po prostu nie widzi( obsłubuje telefon karty do 32gb) wkładałem krte kilka razy i nic ! pomoc!!!
sformatuj kartę w FAT nie FAT32 w windzie
jak pomogłem zaplusuj zawsze to motywacja do dalszej walki
na GG proszę pisać tylko w sprawach dotyczących moderowania forum
Użytkownik
jaka karta do niego wchodzi?
Użytkownik
mam problem z gra no bo jak włączam gry to pisze zainstaluj java game.. pomocy
tych gier po prostu niema w telefonie. Ikony są puste. Jeśli chcesz mieć jakieś gry to musisz sobie najpierw zainstalować i uruchamiać je z poziomu Java
Proszę doprecyzować, czy do telefonu sciphone i68+ z tej aukcji http://www.allegro.pl/item831642167_sci … zedaz.html
będzie pasowała karta pamięci SD zwykła czy SDHC ta nowszego typu, bo w instrukcji nic o tym nie ma>?
Pozdrawiam i oczekuję na pomoc!!!!!!
``````````````````````````````````````````````````````````````````````
No i wreszcie się doczekałem karty SDHC 4g , i9+++ wykrył ją bez żadnych problemów, z automatu wykonałem format na suchy FAT i zaskoczyło
Ostatnio edytowany przez XaVier55 (2009-12-18 19:15:36)
ze zdjęć wynika że ma najnowszy soft javqui więc powinno być ok z sdhc
jak pomogłem zaplusuj zawsze to motywacja do dalszej walki
na GG proszę pisać tylko w sprawach dotyczących moderowania forum
VIP
witam
Co do obslugi karty micro sd HC... juz modele i9+++ z softem z sierpnia obslugiwaly je wiec spokojnie mozna kupowac (choc tez nigdy nie wiadomo... kazdy chinol jest inny xD )
pozdrawiam
Staly bywalec
mam 8gb sdhc i dziala. ktos wsadzal wieksza? bo chcialem zmienic
smarkamkreta napisał:
mam 8gb sdhc i dziala. ktos wsadzal wieksza? bo chcialem zmienic
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Spokojnie pójdzie 16gigaSDHC , 32 już nie. Pozdro.
i9+++ nie widzi karty 1GB a widzi kartę 16GB SDHC. Kuma ktoś dlaczego tak jest ? I jeszcze jedno. Nie otwiera niczego na karcie 16GB jeżeli wrzucę coś z poziomu kompa albo zapiszę w N86. Widzi tylko te zdjęcia i filmy , które zrobiłem lub nagrałem na SCI. Dziwne...Może ktoś zna jakąś logiczną odpowiedż ?
Z góry dzięki.
Na pierwsze pytanie nie wiem czy ktoś Ci odpowie, w chińskich telefonach nie ma rzeczy nie możliwych więc się nie dziw Na drugie pytanie, wrzucasz pliki do odpowiednich folderów? Zdjęcia muszą znajdować się w folderach photos bądź pictures, wideo i video, a muzyka w mp3 jeżeli wrzucasz to do odpowiednich folderów to spróbuj wybrać np. w odtwarzaczu że ma odtwarzać muzyke z karty pamięci.
telchina.pl SciPhone STAR NOKLA DaPeng
-Ciekawe informacje! -Wiele tapet!
-Miła atmosfera! -Info o nowościach
-Fachowa pomoc!
Witam. Od wczoraj ma Sciphone'a i9 +++ i również mam problem z kartą microSD 1gb. Możecie mi wytłumaczyć krok po kroku jak rozwiązać problem ? Nie wiem jak formatować kartę, nic . Z góry dziękuję za pomoc.
A muzykę,zdjęcia itp. przesyłacie z kompa przez usb?? Bo jak tak to też na początku miałem taki problem.
Wsadzałem muzykę i zdjęcia ,pisało mi że nie ma tyle pamięci ,myślałem że mi karty nie czyta,lecz później doszedłem że jak telefon podłączam do kompa to wyskakują mi 2 dyski (u mnie podajże "I" i "H") "i" u mnie było to pamięć telefonu a "h" to karta pamięci.
Cały czas wsadzałem na PAMIĘĆ FONA A TAM JEST CHYBA 1MB PAMIĘCI , a później już na karte pamięci i było wszystko OK.
Jak coś to mam Sciphona i9+++ ,karta MicroSD 2GB.
EDIT: JA KARTY PAMIĘCI NIE FORMATOWAŁEM!!!
Ostatnio edytowany przez Nowy97 (2010-03-25 17:10:02)
spróbuj odłączyć i włączyć jeszcze raz usb, sformatuj karte - ja na poczatku tez mialam problemy z karta, ale wszystko jakos od razu się wyjaśniło trochę cierpliwości