Poczekaj jakie masz punkty dostepu ustawione bo dla GGplus musza byc te co podalem powyzej ale gg musisz pobrac bezposrednio ze str. plusa (wap.plus.pl w telefonie).
A jesli chodzi o pakiety to zamiast wap powinienes wybrac (w obu lokalizacjach ktore podalem) internet lub internet gprs.
patrykpol123 napisał:
bo ja mam jeszcze nokie 6280 i jak tam zrobic gg bo jak wlanczam to mi wyskakuje bład połaczenia z internetem.gadu gadu zostanie zamkniete mam ustawiony internet gprs
A masz na mysli ggplus czy mobilne gg??
Przejdz do ustawienia -> konfiguracja -> preferow. punkt dostepu najedz na internet gprs i daj opcje -> szczegoly
I napisz co tam pisze
Ostatnio edytowany przez michal76 (2009-03-29 19:50:01)
no widze ze w sama pore trafilem ;}
Oktawka a wyscig f1 ogladalas? Jak sie domyslam to pewnie nie.
Nie oglądałam (znowu odbiegasz od tematu
) zapomniałam o wyścigach na śmierć. Czekam na odbiór prawka i sama ruszę do akcji
Pamíetaj ze admin moze wszystko Ale zaluj bo wyscig byl super. Jutro dam wiekszy artykul w HYDE PARK {teraz reklamuje Twoj dzial} Nastepny wyscig za tydzien tak ze zapraszam. Tylko nie wzoruj sie na tym na drodze publicznej jak juz ruszysz do akcji
W ustawieniach lacznosci -> ustawienia java -> ustawienia internetowe wybiez profil internet gprs.
Witaj Pysia. Obleciałas jak widzę pół forum zanim trafiłaś tu gdzie trzeba. Zrób tak jak radzi Michał a jak to nie pomoże to zajmiemy się sprawą na poważnie
Po konsultacji z pysia.lola na gg opisalem dokladnie co trzeba zrobic. Pierwszy krok juz opisalem (w poprzednim moim poscie) a drugim byla aktywacja uslugi gprs/mms przez kod *101*11*02#
O tych aktywacjach trzeba jednak pamiętać. U części operatorów usługi internetowe są automatycznie aktywowane z chwila uruchomienia karty sim. U innych trzeba to zrobić samemu a sposoby też są różne.
Witaj lichy15,
Mówiłeś że masz ustawiony profil WAP ale w którym miejscu? W ustawieniach internetowych czy w ustawieniach java. Sprawdź jaki masz profil w ustawieniach java (łączność-> ustawienia java-> profil internetowy) jeżeli jest WAP to prawdopodobnie jest źle ustawiony i trzeba go będzie poprawić a jeżeli jest inny to sprawdź czy jak dasz WAP to będzie działać.
Witaj Lichy. Jezeli wczesniej gg dzialalo a przestalo samo z siebie to nic na razie nie kombinuj. Moze to byc np. jakas awaria przekaznika. blad serwera albo cos podobnego. Sprawdz czy dziala przegladarka wap.
A przepraszam nie zrozumialem do konca pierwszego postu. Probowales uruchamiac ponownie telefon? Wiem ze np k800 czasami wyloguje sie z gprs i trzeba go zrestartowac.
Hmm w takim razie wyglada na to ze to moze byc "chwilowy" problem w sieci bo juz kilka osob mialo dzisiaj problem z polaczeniem wap. Sprawdz jeszcze raz nad ranem jak dalej nic sie nie zmieni to trzeba bedzie kombinowac.