GSM dla wszystkich

Forum dla szeroko pojetej rzeszy milosnikow i uzytkownikow telefonow komorkowych. Mile widziani wszyscy - od kompletnych laikow po specjalistow w tej dziedzinie.

• Nie jesteś zalogowany.
  • Polecamy: Gry

#1 2009-11-01 18:48:16

maddie

Staly bywalec

9059655
Punktów :   
Model telefonu/ów: Sciphone i68+
Operator: Orange

jak włączyć klawiaturę podczas rozmowy? Oraz problemy z "blutaczem"

hey, nie wiem czy to tutaj powinnam zamieścić...
mam dwa problemy:
jak włączyć klawiaturę podczas rozmowy? kiedy muszę np. wklepać numer wewnętrzny...? jestem w kropce...
a druga sprawa: kiedy odbieram coś przez blutacza, pojawia się komunikat dysk pełny nie wiem czemu, a jak już uda się odebrać jeden mały obrazek to potem nie ma go w ogóle w telefonie ani na karcie. znika po prostu... jak ustawić żeby zapisywał to wszystko na karcie, tam gdzie jest miejsce?
pomóżcie...

#2 2009-11-02 22:25:20

oizdob

VIP

Model telefonu/ów: Sciphone i9+++
Operator: ERA i HEYAH

Re: jak włączyć klawiaturę podczas rozmowy? Oraz problemy z "blutaczem"

Jeśli chodzi o klawiaturę to u mnie podczas rozmowy pokazuje się tabelka z różnymi przyciskami, i jest między innymi coś takiego       :::                     I klikając na to mam klawiaturkę
                                           keypad

Nie wiem jak jest w i68.
A co do "blutacza" to niech się inni wypowiedzą bo ja osobiście go nie używam.

Pozdrawiam wszystkich syfoniarzy  
"Proszę o ...", używa każdy. To dlaczego tak niewielu używa "Dziękuję za ..."???
Jeśli Ci pomogłem, daj punkcika. Ciebie to nic nie kosztuje , a mnie motywuje do dalszej pomocy
http://www.uziwamp.pun.pl/_fora/uziwamp/gallery/27_1292086357.png

#3 2009-11-03 05:36:49

XxTomQxX

Aktywista

5687729
Punktów :   
Model telefonu/ów: SciPhone i9 3G
Operator: Tak Tak, Heyah

Blu to też jest "fajny" patencik na tym telefonie ... Miałem też takie coś i to był tak samo obrazek, ale nie malutki, bo 1.4 MB. A ile masz miejsca wolnego na telefonie i MS ? W tym momencie nie mam swojego SciPhona, ale pamiętam, że coś tam było w ustawieniach i w blu ... Tylko tak mogę pomóć.

#4 2009-11-03 11:12:07

Lucass

VIP

Punktów :   38 
Model telefonu/ów: i9+++
Operator: play/iplus

w ustawieniach blue musisz zaznaczyć docelowy katalog czyli karta i np received wtedy wszystko tam sie zapisze

jak pomogłem zaplusuj zawsze to motywacja do dalszej walki

na GG proszę pisać tylko w sprawach dotyczących moderowania forum

#5 2009-11-06 16:26:15

maddie

Staly bywalec

9059655
Punktów :   
Model telefonu/ów: Sciphone i68+
Operator: Orange

u mnie właśnie nie pojawia się nic co mogłoby przypominac klawiaturę, a co gorsza, nie ma też tego w opcjach podczas rozmowy... /// porażka... czy ktoś wie jak temu zaradzić? niemożliwe żeby tego nie dopatrzono...to jest mankament ewidentny...
a blutacz ma sam w sobie ustaiwony katalog recieved, i co najciekawsze nie ma go na karcie. utworzyłam go ręcznie i zaznaczyłam w opcjach, a on dalej twierdzi że nie ma miejsca na karcie
a jak zapisał mi jeden obraz to go po prostu nie było w pamięci ani karty ani telefonu... no rzucić nim o ścianę to mało...

#6 2009-11-13 22:00:03

kelner

ghost

Punktów :   11 
Model telefonu/ów: SciPhonei9\Sony Ericsson K800i
Operator: orange

u mnie bluetooth na początku zadziałał, a teraz działa kiedy mu się chce (częściej nie działa)
Mimo włączenia widzialności, jest niewidzialny dla innych urządzeń, a jak już się ujawni to za cholerę nie chce przyjąć pliku, po prostu nie reaguje. Na początku (chyba 2 razu) wyskoczyło okienko do wpisania klucza dostępu, po czym plik normalnie przyjął,  a teraz to nawet tego niema.
Poza tym od samego początku nie mogę przesłać plików na inne urządzenie, bo blutacz się z nimi nie łączy. INQUIRY NEW DEVICE ------ SEARCHING .......SKASUJ (tłumaczenie- puste)
lub:
SERVICE LIST.......REFRESHING.......SERVICE LIST EMPTY

ma ktoś jakiś pomysł co z tym blue...

ja wohl ja wohl ich liebe alkohol

#7 2009-11-14 09:05:01

Iwonix

Aktywista

Punktów :   
Model telefonu/ów: sciPhone i9 3G
Operator: orange play

Ostatnio dosyć często przesyłałam pliki z komputera na sciPhona i nie mam z tym żadnych problemów. Bywa, że komputer nie prześle pliku wtenczas w telefonie odświeżam połączenie poprzez Bluetooth z komputerem. Po tej operacji wszystko gra

#8 2009-11-14 09:54:30

XxTomQxX

Aktywista

5687729
Punktów :   
Model telefonu/ów: SciPhone i9 3G
Operator: Tak Tak, Heyah

Co do przesyłania plików przez Blu też tak miałem ... Ale co zauważyłem ... Jak włączasz Blu i jest komunikat Switching Bluetooth On to wtedy musi ci ktoś wysłać plik i wtedy łapie ... A co do wysyłania plików innym to nie miałem jakoś okazji. A odnośnie komputera to ja wolę kabelek USB

Stopka forum

RSS