Jak nie mam co robić to sobie puszczę jakąś krótszą serię anime, albo zacznę czytać jakąś mangę, ale zwykle to siedzę i gram w Jagged Alliance 2 (v1.13) lub unreal tournament 2004 albo przeglądam internet (zwykle bez celu).
A na praktykach to się nudzę niemiłosiernie więc praktycznie non stop bawię się na laptopie.
Nie wiem pewnie nie ma czasu. Ostatnio jak z nim rozmawiałem na gg to ostawiał skórkę w Windowsie
Ja już dawno przestałem się łudzić że dużo osób będzie zostawać na dłużej na forum po to żeby się udzielać. A i tak jest dobrze ze od czasu do czasu ktoś napisze jakiś pytanie, a już naprawdę dobrze jak odpowie na reakcje.
Wydaje mi się ze te mniejsze fora tak właśnie funkcjonują - odpowiedzi na forach pisze grupa moderatorka, a użytkownicy są głownie od zadawania pytań
Nie wiele osób ma tez czas na zabawę na jakimś forum, które nie jest zbyt mocno rozbudowane
Właśnie. Zastanawiam się ile ma nasza baza danych
A tak po za tym to zastanawiam się jak długo jeszcze pun pociągnie. Mam nadzieję że nie zamierzają w najbliższym czasie rezygnować z prowadzenia for
Ziomek zmiana tematu. W jakie gry grasz?
A tak przy okazji. dzisiaj bawiłem się trzema płytami głównymi i odkryłem, że wymiana ramu na szybszy nie ma sensu w przypadku procesorów intelowskich (chyba że bawisz się przetwarzaniem grafiki). Za to w przypadku procesorów AMD zmiana pamięci na szybszą może przynieść większy wzrost wydajności w grach (prawdopodobnie ze względu na zintegrowany kontroler DDR w procesorze). Ale wciąż jeżeli chodzi o przetwarzanie danych to procesor jest najważniejszy, a w grach ważniejsza jest grafika. (ale dzisiaj bawiłem się starszymi płytami na AM2 i C2D)
Nie zauważyłem nowego posta sorry :X A co do części w kinie to: Harry Potter i Insygnia Śmierci cz. II
Aktualnie w nic nie gram xD (komputer mi nie domaga ).
Szczerze mówiąc nie bardzo rozumiem co napisałeś chodzi o zmianę np. z DDR3 na DDR4 ?
Ja tam trochę cienki jestem w tych sprawach. Może kiedyś czegoś więcej się nauczę na ten temat
Nie mi chodziło o zmianę zegara pamięci (nie ma wiele płyt w których działają dwa typy pamięci), a w przypadku DDR2 to mogą pracować z częstotliwością 533, 667, 800 lub 1066MHz do tego jeszcze dochodzą opóźnienia dostępu do pamięci (CL). I ja się zastanawiałem czy w testach można otrzymać znaczący wzrost wydajności przez zmianę samego ramu na szybszy.
Aha teraz już coś rozumiem
Ja widzę, że Ty się dość dobrze znasz na kompach I chciałbym Cię zapytać, bo właśnie mam niedługo kupić nowy komputer, czy te podzespoły są dobrze dobrane i czy lepiej coś wymienić. Procesor: Intel Core i5-2400, Płyta Główna: ASRock P67 PRO3 B3, Pamięć: GoodRam 4GB 1333 MHz, Karta Graficzna: GeForce GTX 560 Ti, Zasilacz: OCZ ModXStream Pro 500W.
EDIT
Wyszło na to ze mam teraz: Intel Core i5-2500 3.3GHz , ASUS P8H67-V R3.0, DDR-3 4096MB Kingston,HDD 1TB CAVIAR WD10EARS SATA 64MB, DVD-REC SAMSUNG SH-222AB, Zasilacz Modecom Feel1 600W 120MM, VGA Palit GTX 550Ti 1024MB DDR5/192bit. Za 2330zł, dobry wybór?
Niestety nie mieli na składzie tego co chciałem Z tego co czytałem to zasilacz chyba jest trochę do dupy. Ale pecha to ja mam, kompa przywiozłem i nic nie mogę zrobić bo chory jestem, ledwo się ruszam.